BiH

U općini Centar upisana 602 prvačića, najviše ih u Katoličkom školskom centru

U klupe prvih razreda u 11 osnovnih škola sa područja sarajevske općine Centar sjela su 602 učenika, odnosno 321 dječak i 281 djevojčica.

prvačići - Faktor

U prvom upisnom roku, u aprilu upisano je 554 učenika da bi se do kraja drugog upisnog roka u augustu taj broj uvećao na 602 učenika.

Advertisements

Najveći broj prvačića svoje osnovnoškolsko obrazovanje pohađat će u OŠ “Katolički školski centar”, njih 85.

Druga po broju upisanih učenika je OŠ “Safvet-beg Bašagić” koja ove školske godine broji 83 prvačića. U OŠ “Nafija Sarajlić” upisano je 71, u OŠ “Isak Samokovlija” 70, u OŠ “Musa Ćazim Ćatić” 68, a u OŠ “Alija Nametak” 62 prvačića. OŠ “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” pohađat će 42 prvačića, a OŠ “Hasan Kikić” njih 40, prenosi “Faktor“…

Osnovne škole sa najmanjim brojem upisanih đaka su OŠ “Vladislav Skarić” sa 28 prvačića, potom OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević” sa 25, te OŠ “Hasan Kaimija” sa 23 prvačića, saopšteno je iz Pres-službe Općine Centar.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh