BiH

Helikopter OS vrši izviđanje na požarištima u BiH

Od ranih jutarnjih sati komandant Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane Oružanih snaga BiH, brigadir Dragan Nakić, s posadom Prvog helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane vrše izviđanje na požarištima u općinama gdje su posljednjih dana bili aktivni požari, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH, prenosi Anadolu Agency.

Prethodnog dana, 24. augusta 2017. godine, pripadnici OS BiH su aktivan doprinos dali na gašenju požara u općinama, Čapljina, Mostar i Gacko, a tom prilikom su helikopteri OS BiH, djelujući na područjima zahvaćenim požarom, ostvarili 5,2 sata naleta pri čemu je izbačeno 20 vedara vode (preko 46 tona vode) od čega je utrošeno preko 4.700 litara pogonskog goriva GM 1.

Advertisements

U zavisnosti od stanja na požarištu, Oružane snage BiH će biti u pripravnosti i spremne da nastave s pružanjem pomoći civilnim organima vlasti u gašenju požara u BiH, saopšteno je.

Da Oružane snage BiH aktivno učestvuju u pomoći civilnim strukturama potvrđuje izjava direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka.

“Oružane snage BiH su velika podrška u djelovanju prilikom prirodnih i drugih nesreća. Jedni bez drugih ne možemo i na ovim primjerima se pokazuje snaga Oružanih snaga BiH”, kazao je direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh