BiH

Kraljica bosanskih korida: Ona uzgaja najbolje bikove za borbe i atrakcija je gdje god se pojavi

Renata Pranjković (39), Zrenjaninka udata u Vitez, poznata kao kraljica korida u BiH, poručuje da će se, uprkos problemima porodične prirode, potruditi da dođe na Kočićev zbor, na Manjaču kod Banja Luke, jer je to “doživljaj koji se ne propušta”.

Renata Pranjković - Nezavisne

“To je prilika da se sretnem sa mojim zemljacima, jer mnogo Vojvođana dolazi na zbor, ali i da se družim sa Dumanom, Ćanijem, Savanom i drugim drugarima, uzgajivačima bikova i organizatorima korida iz cijele BiH”, kaže Renata, piše “Blic“…

Advertisements

Ova plavokosa “šaptačica bikovima” jedina je žena u BiH koja uzgaja vrhunske bikove bodače i vodi ih na koride širom zemlje i atrakcija bez koje ne može proći nijedna značajnija borba bikova ili narodni vašar, od zapadne Hercegovine do srednje Bosne i Krajine. Prošle i pretprošle godine bila je zvijezda Kočićevog zbora, a i ove je namjeravala da u arenu izvede svog Šaronju, jednog od pretendenata na titulu “Jablan” u srednjoj kategoriji.

“Učinit ću sve da dođem, ali ne mogu obećati. Ako zbog bolesti u porodici budem morala ostati kod kuće, Šaronju će dovesti suprug, a mene eto na Manjači dogodine”, poručuje Renata.

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva, a sa svojim je bikovima osvajala nagrade i na Grmečkoj koridi i u Čevljanovićima, Renata tvrdi da je Kočićev zbor danas broj jedan u cijeloj BiH.

“Dugo je to bila Grmečka korida, koja ima najdužu tradiciju, ali danas je, definitivno, broj jedan Kočićev zbor. Na Manjači je najbolja korida, okupe se najbolji bikovi u BiH i najviše ljudi, bude ih više od 50.000, a i atmosfera je odlična”, poručuje Renata.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh