BiH

Bužim: Bunio se na Facebooku zbog koncerta Karleuše na dan pogibije Nanića, pa završio u policiji!

Sabahudin Sijamhodžić iz Bužima, koji inače živi u Švicarskoj, završio je u policiji u ovom gradu jer se na Facebooku bunio zbog činjenice da je u jednoj diskoteci u Ključu za večeras, na dan pogibije komandanta Izeta Nanića, zakazan koncert Jelene Karleuše.

Sabahudin Sijamhodžić - Facebook

Zbog iskazanog nezadovoljstva, Sijamhodžića je policiji prijavio vlasnik diskoteke u kojoj se koncert treba održati, piše “Faktor“…

Advertisements

Ogorčeni Sijamhodžić se o onome što ga je zadesilo oglasio na Facebook profilu na kojem je napisao da je prvi put bio na informativnom razgovoru u policiji, ali je dodao i da je poonosan na uzrok te prijave.

Naime, Sijamhodžić je odgovornima u diskoteci poslao protestnu poruku u kojem traže da otkažu koncert srbijanske pjevačice na dan pogibije komandanta Nanića kako bi na taj način uvažili osjećanja saboraca rahmetli komandanta koji 22 godine, svakoga 5. augusta, obilježavaju dan njegove pogibije.

“Umjesto da priznaju svoj organizacijski propust, jer im taj datum očigledno ništa ne znači, i da se u najmanju ruku izvinu borcima i oslobodiocima Ključa jer diraju u njihove nikada nezarasle rane, oni su odlučili da me prijave policiji i navedu da moju poruku razumijevaju kao prijetnju. Da nije jadno bilo bi smiješno. Ne odgovaram za bilo čije riječi i statvove osim za svoje. Iza svakoga slova u svojoj poruci stojim.

Ja znam efekte “negativne reklame” i ovo je prilika da jedna diskoteka dobije pažnju kakvu ne zaslužuje. I samo mi je zbog toga žao što će neko čuti za njih, a inače ne bi, bez ovih statusa i vašeg dijeljenja ovih statusa“, napisao je on na svom Facebook profilu, te dodao:

“Nažalost, omladini Ključa se nudi koncert pjevačice čija je zemlja izvršila agresiju na Bosnu, počinila genocid, i bila pokrovitelj silovanja hiljada njihovih majki i sestara…

Ona me personalno ne interesira i da je bilo ko na njenom mjestu isto bih rekao. Omladini Ključa, umjesto da autobusima dolazi na Ćorkovaču i uči Fatihu komandantu Naniću i svim šehidima Bosne, nudi se nešto drugo. Stidim se što pripadnici mog naroda to rade svojoj mladosti. Stidim se što nemaju ni trun poštovanja, suosjećanja.

Zgražavam se koliko se malo poštujemo i koliko malo samopoštovanja imamo”.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh