BiH

Solak: “Dosta požara namjerno izazvano, tražena je i asistencija policije”

“Namjerno se palila neka stara trava da što prije izgori ili slično. Većinom su to požari koji su namjerno izazvani i mi ćemo svakako i dalje tražiti asistenciju policije”, potvrdio je Fahrudin Solak, direktor FUCZ.

Požar - Ilustracija

“Na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine jučer je bilo dosta intervencija uz asistenciju policije koja je tražena s obzirom na to da je evidentirano dosta požara koji su namjerno izazvani”, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite.

Advertisements

Što se tiče požara u Federaciji BiH, istakao je direktor Federalne uprave civilne zaštite, dosta toga je ugašeno.

“Ima još nekoliko aktuelnih požarišta. Prije svega jučer se gasilo na području Ljubuškog, na pograničnom području Bosne i Hercegovine sa Hrvatskom i taj dio smo uspješno završili. Trenutno su na terenu naši pripadnici, a i dalje dežuraju kolege vatrogasci. Jučer smo na tom prostoru pored naših snaga imali i kolege iz Hrvatske na tom pograničnom dijelu kanaderima”, naveo je Solak.

Što se tiče požara na Dinari, kazao je Solak, još je uvijek aktuelan i zbog minskih polja u stanju su samo da ga gase iz vazduha. To su, kaže, radili sa helikopterima Oružanih snaga BiH.

“Također, i u Bosanskom Grahovu smo imali angažman, gdje smo zajednički u tom pograničnom dijelu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske radili sa helikopterom i kanaderom iz Hrvatske i sa snagama sa zemlje. Ostalo što se pojavljivalo na teritoriji Federacije BiH se uspješno se dnevno rješavalo i intervencijama vatrgosaca”, naglasio je Solak.

Još je, kaže, aktuelan požar i vatrogasci su na terenu oko Čapljine i Donjeg vakufa.

“Vidjet ćemo, nadam se da ćemo većinu tih požara uspjeti danas staviti pod kontrolu”, naglasio je Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh