BiH

Zenica: Visoke temperature otežavaju normalan rad bolnice

Iz Menadžmenta javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica uputili su saopštenje za javnost u vezi rada u ovoj ustanovi na visokim temperaturama koje su zadesile Balkan.

Menadžment JU Kantonalna bolnica Zenica je razmatrao poteškoće pružanja usluga u ovoj ustanovi u mjesecu augustu 2017. godine kada su, prema prognozama, najavljene visoke dnevne temperature, te je konstatovao sljedeće:

Advertisements

1. Uslovi za boravak pacijenata u bolesničkim sobama nisu zadovoljavajući do mjere da visoke temperature u prostorijama mogu otežavati liječenje i pružanje zdravstvene njege, piše “Zenicablog“…

2. Za pojedine aparate za dijagnostiku (CT, MR, UZ…) se ne mogu obezbijediti temperaturni uslovi za rad pa su izloženi zastojima i kvarovima.

3. Uslovi rada zaposlenih su otežani.

Zbog gore navedenog donesene su sljedeće odluke:

1. Predlaže se svim medicinskim odjelima koji imaju ležeće pacijente, da prijem na hospitalizaciju reduciraju na hitne i neophodne indikacije i da se ukoliko je moguće skrati vrijeme hospitalizacije.

2. Hirurški program se redukuje na hitne i onkološke indikacije.

3. Dijagnostika u kabinetima gdje nema uslova za rad aparata, se radi do 12 sati i iza 17 sati. Navedeno organizovati preraspodjelom radnog vremena (popodnevna smjena, osoblje iz dežurstva…) za koju će se na prijedlog napisati posebna odluka.

Istakli su kako su navedene odluke na snazi od 3. augusta 2017. pa do obavještenja o opozivu, kao i da su svi odjeli JU Kantonalna bolnica Zenica obavezni pridržavati se ovih odluka.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh