BiH

Željeznice FBiH povezuju Sarajevo, Tuzlu i Banja Luku

Željeznice Federacije BiH od 1. augusta BH Vozom će povezati Sarajevo, Tuzlu i Banjaluku, saopštila je Uprava Željeznica FBiH nakon uspješno okončanih neophodnih priprema i postignutog sporazuma sa Željeznicama RS.

Talgo voz - Fokus

“Ovo je prvi put da Tuzla bude povezana željezničkim putničkim saobraćajem sa Banjalukom. Mi na ovaj način, modernim ‘Talgo garniturama’ povezujemo tri najveća centra u državi. Ranije smo BH Voz stavili u promet prema Zenici i Doboju, a nešto kasnije prema Mostaru i dalje prema jugu. Ostaje nam da završimo projekat elektrifikacije dijela pruge u Krajini i na taj način povežemo i Bihać sa glavnim gradom i regionalnim centrima. To bi značilo konačno i potpuno uvezivanje putničkog željezničkog saobraćaja u državi”, izjavio je Enis Džafić, generalni direktor Željeznica FBiH.

Advertisements

Ovim se u saobraćaj uvodi BH Voz na relaciji Sarajevo-Doboj-Banjaluka, kao i lokalni putnički vozovi na relaciji Doboj-Tuzla-Doboj, koji će ostvarivati veze sa Sarajevom i Banja Lukom, prenosi “Patria“…

Džafić dodaje da Željeznice FBiH jačaju iz dana u dan i da su u posljednjih godinu dana značajno unaprijedile usluge putničkog saobraćaja u zemlji.

“Bez obzira na prepreke, Željeznice FBiH ostaju kičma razvoja Bosne i Hercegovine u transportno-komunikacijskom smislu. I na ovaj način, povezivanjem velikih gradova u državi, ŽFBiH na najbolji način ostvaruju svoju misiju, a to je slobodan i neometan protok ljudi i roba na cijeloj teritoriji države”, zaključio je Džafić.

Uz povoljne cijene i vrhunski komfor BH Voza, Željeznice FBiH omogućavaju učenicima, studentima, penzionerima, novinarima i grupama povlastice uz koje će im putovanje biti još povoljnije.

Redovna cijena karte na relaciji Sarajevo – Banja Luka je 25,80 KM (povratna 41,70 KM), na relaciji Sarajevo – Tuzla je 21,40 KM (povratna 34,60 KM), a na relaciji Tuzla – Banja Luka 18,80 KM (povratna 30,50 KM).

Više informacija o vremenima dolazaka i polazaka putnici mogu saznati na www.zfbh.ba

 

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh