BiH

U Bihaću od 10. augusta akcija uklanjanja ambrozije

Služba za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove Grada Bihaća od 10. augusta planira intenzivnu inspekcijsku kontrolu provođenja akcije “Dani borbe protiv ambrozije“, čiji je cilj uklanjanje ambrozije kao jednog od najjačih poznatih alergena, radi otklanjanja štetnih uticaja na zdravlje građana s alergijskim problemima.

Ilustracija - Zdravi-grad-porec.hr

Odlukom o komunalnom redu propisana je obaveza održavanja javnih zelenih površina, dvorišta, vrtova, voćnjaka i drugih sličnih površina, na način da su vlasnici, odnosno korisnici dužni redovno uklanjati alergogene biljke i druge korove, sve do njihovog potpunog uništenja, piše “Fena”…

Advertisements

Nadležna služba poziva pravne i fizičke osobe na području grada Bihaća da pristupe fizičkom uklanjanju ambrozije i drugih alergenih korova, kako ne bi došli u situaciju da se putem komunalnih inspektora vrše represivne mjere prema onima koji ne izvrše svoju obavezu, te upozoravaju da će ometanje izvođenja akcije biti sankcionisano.

Nositelji planiranih aktivnosti su timovi, koje čine komunalni inspektori i komunalni redari, a aktivnosti će se provoditi do 30. septembra, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Bihaća.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh