BiH

Bukvarević još jednom pozvao borce na dijalog

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida, Salko Bukvarević uputio je saopštenje za javnost kojim je na dijalog i institucionalno rješavanje problema pozvao predstavnike boraca koji protestuju pred zgradom federalne Vlade u Sarajevu.

“Problemi boraca su duboko utkani u bh. društvo pa je svaki potez vrlo zahtijevan i iziskuje dugotrajno razgovaranje i dogovaranje, kako bi bile izbjegnute mjere i potezi kojima bi bila povrijeđena neka od boračkih kategorija“, navodi Bukvarević u saopštenju u kojem ističe i da su demobilisani borci najrazdijeljenija boračka kategorija.

Advertisements

“Tako da nam je intencija da kroz Zakon o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja smanjimo broj udruženja, dovedemo do ukrupnjavanja i ujedinjavanja boračkih udruženja, posebno onih koja predstavljaju demobilisane borce. Time bi bila ostvarena reprezentativnost što bi za konačan rezultat imalo formiranje jedinstvene boračke organizacije, koja će pod svojim okriljem imati sve boračke kategorije”, ističe Bukvarević.

“Haber.ba” podsjeća da su ranije borci govorili da će ostati ispred Vlade FBiH u Sarajevu sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi, a to je da se obezbijedii borački dodatak i iznos od minimalno 326 maraka, te besplatno zdravstveno liječenje na teritoriju Federacije BiH.

Okupljeni borci su, i pored toga, istakli želju da se formira Jedinstvena boračka organizacija na nivou cijele Federacije, koja bi imala jednog predsjednika i jednog blagajnika i koji će upravljati svim sredstvima koja se izdvajaju iz budžeta Vlade.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh