BiH

U BiH ima i slučajeva krađe identiteta

Dokumente sa lažnim identitetom bh. građana prodavali za 6 000 eura kriminalcima sa područja Srbije i Bugarske.

Protiv Bojana Raonića iz Zvornika podignuta je optužnica da je organizovao kriminalnu grupu koja je krivotvorenjem i ovjeravanjem neistinitog sadržaja, vršila nezakonito prijavljivanje boravka osoba na području BiH, sa lažnim podacima koji su pripadali drugim osobama, te nakon toga dobijali lične dokumente CIPS, uključujući lične karte i pasoše a sve sa podacima i identitetom drugih osoba.

Advertisements

Ova grupa je navedene dokumente prodavala po cijeni od 6.000 eura licima iz kriminalnog miljea sa područja Srbije i Bugarske.

Ovim kriminalnim radnjama nanešena je šteta državi Bosni i Hercegovini i sigurnosti građana.

“Haber.ba” ističe da je optuženi Raonić, u najmanje 5 pojedinačnih slučajeva bio uključen u nezakonite aktivnosti oko dobijanja dokumenata BiH sa krivotvorenim podacima na području Mostara i više lokacija na području Kantona Sarajevo.

Raonić se već nalazi u pritvoru, a Tužilaštvo BiH namjerava pozvati  više od 70 svjedoka i  predstaviti oko 140 dokaznih materijala.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh