BiH

Zarifino najljepše mostarsko dvorište

Zarifa Pandur iz Blagaja kod Mostara brižno se stara o zelenoj oazi u svom dvorištu, koju već godinama njeguje zajedno sa suprugom.

Zarifino najljepše mostarsko dvorište - Dnevni list

Za sav uloženi trud i puno ljubavi uz pažnju, Zarifa je nedavno na konkursu Grada Mostara za izbor najljepšeg uređenijeg dvorišta, osvojila prvu nagradu, a u razgovoru za “Dnevni list” je kazala da se nije nadala takvoj nagradi, ali da joj je drago što je neko prepoznao njen rad i trud.

Advertisements

Uživanje u uređenju

“Prijavila sam se konkurs kako bih spoznala da li će neko cijeniti taj moj trud svih ovih godina, a upravo se to i dogodilo. Dvorište se dugo radi i održava, već nekih 15 godina, a ne mislim samo u smislu rada, nego se na njemu stalno nešto mijenja i nadograđuje. Moj suprug i ja to radimo samoinicijativno, imamo ideje i provodimo ih u djela. Dvorište je uglavnom u brdovitom dijelu, tako da se uklapamo u taj ambijent“, kazala je Zarifa.

Ona je dodala kako je pored truda i rada, najvažnija ljubav prema onome što radite, pa je ljubav glavni recept i za održavanje ovog prekrasnog ambijenta ispred kuće.

“Ljubav je prije svega potrebna, a mi volimo ovo raditi, volimo uređivati svoje dvorište u uživati u njemu. Volimo da je uređeno i lijepo. Puno truda jeste uređeno, ali kada postoji ideja i ljubav prema tome što činimo, onda to sve ide lagano. Jednostavno uživamo u uređenju naše zelene površine“, istakla je Zarifa, dodajući kako su i finansije te koje diktiraju skoro sav posao.

Kao i za sve, i ovdje finansije odlučuju koliko se može posla uraditi, odnosno da li se radi u etapama ili u jednom dijelu sve. Sve zavisi“, dodala je Zarifa.

Uključena i porodica

Zarifa i suprug imaju dvije kćerke, a na pitanje koliko su one uključene u uređenje ovoga ambijenta, Zarifa je kazala kako one uglavnom zalijevaju vegetaciju.

Naše djevojke su pretežno zadužene za psa kojeg imamo u dvorištu, pa ukoliko on napravi neki nered, one su to da to isprave. To su ipak djevojke koje imaju druge interese, ali, cijela porodica je ipak zadužena za određene poslove, tako da djelujemo kao jedna cjelina“, zaključila je Zarifa.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh