BiH

Hirurgu kazna od 20.000 KM zbog uzimanja mita

Hirurg Opšte bolnice u Prijedoru Marinko Lovre (63) iz Banjaluke osuđen je u Okružnom sudu na novčanu kaznu od 20.000 KM jer je uzeo mito da bi sačinio lažni nalaz.

Marinko Lovre - Fokus

Advertisements

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Lovre zaključio sa Republičkim javnim tužilaštvom.

Prema presudi, hirurg je od Sulje Kusurana uzeo mito od 500 eura da bi sačinio lažni nalaz. U nalazu je naveo da je Suljin sin Dino zadobio povrede glave i rebara iako to nije bilo tačno, piše “Glas Srpske“…

Tužilac Dragica Glušac rekla je da smatra da će se izrečenom kaznom postići svrha kažnjavanja.

“Prilikom zaključenja sporazuma rukovodili smo se činjenicom da optuženi nije osuđivan. Porodičan je čovjek, a u obzir smo uzeli ličnost oštećenog koji je lažnom potvrdom želio da naplati osiguranje u Švicarskoj i tuži policiju kako bi sebi olakšao položaj”, rekla je Glušac.

Optuženi je rekao da više sigurno neće činiti ovakva niti druga krivična djela. Njegov branilac Milenko Ljubojević smatra da je kazna adekvatna.

Suljo Kusuran je tokom suđenja izjavio da je lažni nalaz Lovre uradio kako bi on mogao tužiti policiju da je tukla njegovog sina Dinu.

Kusuran je prijavio hirurga policiji, pa je u dogovoru sa organima reda dogovorio sastanak s Lovrom i dao mu označeni novac koji mu je policija dala. Tada je doktor i uhapšen nakon primanja mita.

Dino Kusuran ranije je ispričao da je od Lovre tražio da mu napravi lažni nalaz da je povrijeđen radi naplate osiguranja u Švicarskoj.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh