BiH

Policajcima u BiH se smiješe veće plaće

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je u prvom čitanju Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH čiji je cilj izjednačavanje koeficijenata za policijske službenike sa srednjom stručnom spremom sa koeficijentima drugih zaposlenih u institucijama BiH sa ovom razinom obrazovanja.

Policija FBiH - Ilustracija/Rtv7.ba

Advertisements

U raspravi izaslanici su zatražili od Vijeća ministara BiH da doradi ovaj prijedlog te jasno navede na koji način će se iznaći sredstva za njegovu implementaciju, piše “Dnevni list“…

“Izmjenama ovog zakona ne smije se ugroziti proračun institucija BiH, jer je riječ o 3.149 policijskih službenika iz agencija za provođenje zakona u BiH. Smatram kako Vijeće ministara BiH treba u roku od 60 dana pronaći mogućnosti i modalitete za racionalnije korištenje proračunskih sredstava koja su na raspolaganju policijskim službenicima”, kazala je Zdenka Džambas, izaslanica HDZ-a BiH.

Sredoje Nović, izaslanik SNSD-a, navodi kako u budžetu za ovu godinu nema rezervi u iznosu od oko sedam do deset miliona maraka za nagrade policijskim službenicima u BiH, tako da o tome treba razmišljati za buduće kreiranje budžeta institucija BiH.

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, smatra kako su policijski službenici u BiH oštećeni postojećim zakonskim rješenjima, zbog čega su potrebne izmjene, odnosno povećanje plaća policijskim službenicima u BiH.

“Čvrsto stojim iza toga, jer smatram da treba ispraviti dugogodišnju nepravdu prema njima”, rekao je Zvizdić.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh