BiH

Šarović razgovarao s Moorom o izbornoj korupciji i zloupotrebi javnih resursa i medija

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih poslova Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, primio je danas u posjetu koordinatora ekonomskih i okolišnih aktivnosti OSCE-a u Beču, ambasadora Vuka Žugića i šefa misije OSCE-a u BiH Jonathana Moora.

Mirko Šarović - Blogspot

Advertisements

Na sastanku su predstavljeni projekti regionalnog ekonomskog povezivanja te aktivnosti Arhus centara OSCE-a, čiji je cilj podrška institucijama BiH kroz programe dobrog upravljanja u oblastima antikorupcije, sprečavanja pranja novca i zaštite okoline.

Šarović je izrazio punu podršku projektima regionalnog povezivanja, posebno u oblasti trgovine i olakšavanja trgovinske razmjene, a kao primjer dobre prakse navedena je saradnja u okviru CEFTA-e, čije zemlje članice kontinuirano unapređuju saradnju i bilježe napredak u efikasnosti trgovinske razmjene.

Šarović je posebno akcentirao potrebu povezivanja i integrisanog upravljanja rijekama, kao što je aktuelni projekat upravljanja rijekom Drinom, od koga će korist imati svi korisnici voda, a posebno stanovništvo koje živi u slivu rijeke Drine, saopšteno je iz Ministartva vanjske trgovine i ekonomskih poslova BiH.

Posebno važnim ocijenjena su i pitanja izborne korupcije i zloupotrebe javnih resursa i medija, uz zajednički zaključak da se ovi važni problemi moraju rješavati što hitnije i u čemu će svoj doprinos u okviru mandata, dati i misija OSCE-a.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh