BiH

Vijeće ministara: Za građane BiH uskoro brži internet i 4G mreža

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva za komunikacije i promete, donijelo je odluku o usvajanju politike sektora elektronskih telekomunikacija BIH za period 2017. – 2021. i Akcionog plana za njenu realizaciju.

Sjednica Vijeća ministara BiH - SlobodnaEvropa.org

Advertisements

Kako je istaknuto, to je ključni preduslov za uvođenje 4G mreže i veću brzinu interneta u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH…

Na prijedlog Ministarstva za finansije i trezore, Vijeće ministara donijelo je pojedinačne odluke o visini osnovice za obračun plaće i o visini regresa zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.

Osnovica plaće, u skladu s politikom Vijeća ministara BiH o ograničavanju javne potrošnje na plaće i naknade zaposlenih u institucijama BiH, iznosit će 475 KM i nepromijenjena je od 2012. godine, kao i regres koji iznosi 300 KM.

Za direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine imenovan je Arif Nanić, kao najboljeg kandidata nakon provedene procedure javnog konkursa.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh