BiH

Pitanje za peticu u školama u bh. entitetu RS: “Ko je počeo rat protiv srpskog naroda 1991-1992?”

Polaganje testova u osnovnim školama u bh. entitetu Republika Srpska potpuno je u službi ratne politike koju je, nakon agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, u potpunosti nastavilo rukovodstvo SDS-a, ali još žešće i stranka SNSD Milorada Dodika koji već dugo vlada ovim dijelom naše države, piše “Bosnian National Network”.

Test - FOTO: BNN

Pitanja za djecu u osnovnim školama u bh. entitetu RS imaju ratnohuškački karakter, ali i karakter potpunog negiranja historije koju priznaje cijeli svijet osim, očito, vlasti Milorada Dodika.

“Ko je počeo rat protiv srpskog naroda 1991-1992. godine”, pitanje je koje nosi najviše bodova na testiranju osnovaca u ovom bh. entitetu.

Pored ovog pitanja djeca se pitaju za naziv “prve srpske države na teritoriji Sarajevskog polja“, te se od njih traži da napišu “ime nekog od junaka iz njihovog kraja“.

Također, u pitanjima u vezi s orijentacijom i snalaženjem u prirodi, kao ponuđeni odgovori nude se šuma, godovi i crkva dok se u svim testovima nigdje ne spominje Bosna i Hercegovina već samo bh. entitet Republika Srpska i Srbija, prenosi “BNN“…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh