BiH

ZANIMLJIVA PRIČA MOSTARKE IZ DALEKE NORVEŠKE

Veoma interesantna priča stiže iz daleke Norveške, gdje bivša studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Selma Zilić (udata Muftić), dijeli svoju priču sa Fakultetom, institucijom gdje stekla znanje, vještine i diplomu.

Selma Zilić

Advertisements

Priču smo preuzeli sa zvaničnog facebook profila Ekonomskog fakulteta, te istu prenosimo u nastavku…

”Trenutno živim u Norveškoj i s ponosom mogu reći da je moj Fakultet i zvanje u potpunosti priznat u ovoj zemlji. Naime, nakon završenog Fakulteta, kao i svi studenti, bila sam u potrazi za poslom, međutim situacija takva kakva jeste u našoj državi, ne daje uvijek posao iz snova, bar ne na prvu. Bilo je tu volontiranja, bezbroj intervjua, razočarenja, ali i upornosti da radim ono što volim, a volim biti ekonomista.

Kad razmišljam o počecima shvatim koliko mi je Fakultet pomogao u svim sferama poslovnog života, jer sam svoje teoretsko znanje u potpunosti mogla sprovesti u djelo. Imala sam sreću da budem u generaciji studenata predvođenim odličnim profesorima i asistentima, koji su nam jako pomogli da od nesigurnih studenata postanemo ravnopravne kolege.

Nakon pet godina rada u banci, preselim se u Norvešku i opet sam na početku. Pošaljem diplomu na verifikaciju i u rekordnom roku dobijem odgovor da je moj Fakultet u potpunosti priznat, smjer i svi predmeti, čak i više. Naime, na završeni fakultet dobila sam dodatnih 60 poena, tako da sam trenutno na nivou između master studija i bachelora i ukoliko želim da završim master, potrebno je samo par dodatnih predmeta. Ubrzo nakon toga dobijem ponudu od SpareBank 1 SR-Bank, jedne od vodećih banaka. U banci radim praksu 2 dana sedmično, ostale dane idem na kurs norveškog jezika.

Na kraju moram naglasiti da pratim rad svog Fakulteta i veselim se svakom uspjehu – ponosna što i dalje koračate stepenicama uspjeha – i to još bolje, još više i još brže. Dozvolite da još jednom izrazim zahvalnost i poželim puno sreće i uspjeha u daljnjem radu našem Fakultetu i studentima.”

Redakcija portala “Haber.ba” je kontaktirala menadžment Ekonomskog fakulteta i od prodekana za nastavu, doc. dr. Veldina Ovčine, dobila sljedeću izjavu:

“Prije svega, zahvaljujemo Vašem cijenjenom portalu, što pratite i podržavate prave vrijednosti, a kolegici Selmi, odličnom studentu Fakulteta, našem ‘ambasadoru’ u Norveškoj, želimo puno sreće, privatnih i poslovnih uspjeha. Iskreno se radujemo svakom uspjehu naših studenata (a takvih je mnogo), ali ova Selmina priča i podrška Fakultetu dala nam je dodatni motiv i poticaj da i u nastavku educiramo i osposobljavamo akademski i stručni kadar koji će uspješno odgovarati na sve savremene poslovne izazove, nudeći im obrazovne usluge vrhunske kvalitete. Jer zaista, studenti su naša snaga, naša ključna kompetencija, sponzori naše budućnosti.”


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh