BiH

Fišo na obilježavanju manifestacije “Stazama Igmanskih gazija 2017”

Manifestacija “Stazama igmanskih gazija 2017”, posvećena žrtvama naselja Musići, Donji Hadžići i Žunovnica (Hadžići), održana je danas.

Muharem Fišo - Fena

Advertisements

Centralna manifestacija je održana na platou Brezovače. Položeno je cvijeće i odata počast na šehidskim mezarjima Veliko polje, Mrazište, Brezovača, Musići, Donji Hadžići i Žunovnica. Organizator je bio JOB Općine Hadžići, piše “Fena”…

Prisutnima su se obratili predstavnici boračkih udruženja i ministar za boračka pitanja KS-a Muharem Fišo koji je između ostalog potcrtao da stalno moramo govoriti generacijama koje dolaze o herojstvu pripadnika 109. Bbr Armije RBiH i MUP-a Hadžići, da moramo istaći na odnos izabranih zvaničnika koji primaju plaće iz budžeta, odnosno da neposvećuju dovoljno pažnje obilježavanjima značajnih datuma iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata.

“Ovo su najpreči poslovi jer ako ne prenesemo mladima sve o časnoj borbi naših najboljih sinova, naša borba je uzaludna. Ko nepoštuje prošlost, on nema ni budućnosti”, rekao je ministar Fišo.

Najuspješnijim takmičarima u atletici i streljaštvu su uručena priznanja.

U nastavku programa mladi KUD-a Bjelašnica su recitacijama i muzičkim numerama završili manifestaciju.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh