BiH

Odluka Vlade Kantona Sarajevo: Mevludin Halilović novi komesar MUP-a KS

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je danas za novog komesara MUP-a Kantona Sarajevo Mevludina Halilovića.

Mevludin Halilović - Facebook

Advertisements

Ovu informaciju za “Faktor” su potvrdili premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, kao i kantonalni ministar unutrašnjih poslova Vedran Mulabdić.

Halilovića, koji je dosad obavljao funkciju vršioca dužnosti komesara, članovi Vlada izabrali su jednoglasno.

Novi komesar MUP-a Kantona Sarajevo rođen je 6. oktobra 1969. godine u Živinicama. U Sarajevu je završio Srednju policijsku akademiju 1988, a Vojnu policijsku akademiju u Beogradu 1992. godine.

Radio je u Sekretarijatu unutrašnjih poslova BiH, u Centru Službi sigurnosti kao inspektor općeg kriminaliteta i pomoćnik komandira policijske stanice, zamjenik komandira PS, zamjenik PS u PU Centar Sarajevo, načelnik PU Sarajevo, načelnik PU Stari Grad, načelnik PU Novo Sarajevo, inspektor policije u Odjeljenju za koordinaciju i usmjeravanje, te kao načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo. Jedno vrijeme obavljao je i funkciju ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova BiH.

Od 1996. do danas pohađao je i završio razne tečajeve i treninge u organizaciji IPTF-a, ICITAP-a, SFOR-a i drugih međunarodnih institucija i udruženja, uključenih u program osposobljavanja policijskih snaga u BiH (seminar iz oblasti policijskih operacija u Kairu 1996. i seminar iz oblasti upravljanja u kriznim situacijama u SAD-u 1998. godine).

Pozicija policijskog komesara bila je upražnjena je od novembra 2016. godine, kada je smijenjen dotadašnji komesar Vahid Ćosić.

Osim Halilovića, po odluci Nezavisnog odbora za imenovanje policijskog komesara koji je prveo konkursnu proceduru, u užem izboru je bio i načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a KS Džafer Hrvat, dok je ranije iz utrke ranije ispao načelnik Prve PU Sarajevo Fahrudin Halač.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh