BiH

Šarović u Moskvi: Orao iz Bijeljine dobija licencu za remont helikoptera!

“Kompanija Orao iz Bijeljine, dobiće licencu za remont helikoptera od ruske kompanije ODK, a Ruska Federacija će biti partner na Sarajevo Biznis Forumu 2017”, dogovorio je danas u Moskvi ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, koji predvodi delegaciju BiH na zasjedanju Međuvladine bosanskohercegovačko-ruske komisije za trgovine i ekonomsku saradnju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mirko Šarović - Anadolija

Advertisements

Sa Aleksejem Vladimirovičem Abramovim, kopredsjedavajućim sa ruske strane, usaglašena su brojna pitanja oko unapređenja ekonomske saradnje dvije zemlje, posebno u oblasti energetike, poljoprivrede i trgovine. Strane su se, između ostalog, usaglasile i da Rafineriji nafte u Brodu pruže podršku za izgradnju gasovoda niskog pritiska iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, za snabdijevanje ove kompanije gasom.

Sa ruske strane takođe je istaknuto da očekuju brzi završetak internih procedura u Bosni i Hercegovini, kako bi se BiH na raspolaganje stavila sredstva klirinškog duga. Zatraženo je takođe da se unutar zemlje što prije pronađe rješenje za način otplate duga za isporučeni gas, u ratnom periodu.

Sa Šarovićem u Moskvi su brojni privrednici i predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH koji su, između ostalog, prisustvovali na, za njih posebno organizovanoj, prezentaciji uslova i procedura za poslovanje kompanija i Bosne i Hercegovine u euroazijskoj carinskoj zajednici, koju čine Rusija, Bjelorusija i Kazahstan.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh