BiH

Danas dženaza 7 posmrtnih ostataka bratunačkih Bošnjaka

Najstarija osoba koja će danas biit ispraćena na vječni smiraj je 38-mogodišnji Šaban Salkić dok je najmlađi Emir Suljić, star tek 2 dana.

Advertisements

Nakon džuma-namaza danas će biti klanjana dženaza za sedam bratunačkih Bošnjaka. Među njima je i dječiji tabut sa nekompletnim tijelom novorođenog Emira Suljića koji je u trenutku smrti imao tek dva dana. Majka Raza je svog Emira rodila u sedmom mjesecu trudnoće.

“Rođen je 7. marta 1993. godine, a njegov nevini  život ugasio se 9. marta. Njemu su uskraćena osnovna ljudska prava”, rekla je u izjavi Raza.

“Beba sedmače kada se rodi, ide u inkubator, a naše komšije i sugrađani srpske nacionalnosti nisu dali da prođe sanitet da bi ga nekako odvezli do neke bolnice gdje bi dijete moglo biti u inkubatoru”, izjavila je tugom shrvana Raza  Sinanović.

Ovo je 11. kolektivna dženaza, a ovoga puta u kaburove, na vječni smiraj biće spušteni: Rešad Salihović, Ramo Hasanović, Šahbaz Sinanović, Mirsad Memić, Šaban Salkić, Samir Ibišević i Emir Suljić.

Tokom današnje dženaze biće postavljen i bašluk na mezar Zaima Husejnovića, koji je ranije ukopan kao NN osoba, a čija je identifikacija nedavno obavljena. Najstarija osoba koja će danas biit ispraćena na vječni smiraj je 38-mogodišnji Šaban Salkić dok je najmlađi ranije spomenuti Emir Suljić, star tek 2 dana.

Haber.ba” ističe da da će nakon današnjeg ukopa sedam posmrtnih ostataka ukupna brojka sahranjenih na mezarju Veljaci u Bratuncu biti 302 a među do sada sahranjenim tragično stradalim Bošnjacima u periodu agresije na BiH nalazi se još 14 osoba koje su ukopane na porodičnim i mjesnim mezarjima. Međutim, ovaj broj nije konačan jer se traga za još 250 osoba.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh