BiH

17. maja tematska sjednica o stanju u poljoprivredi

Pokrenuta inicijativa za smjenu ministra Šemsudina Dedića

Parlament FBiH - Hina.hr

Advertisements

Zbog dosta lošeg stanja u poljoprivredi u BiH Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH će 17. maja (srijeda) održati tematsku sjednicu na kojoj bi, prema neformalnim najavama inicijatora sjednice,  Azre Hadžić – Bećirspahić, moglo biti govora i o smjeni ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića.

“Ovo je jedan od resora u Vladi FBiH s ogromnim problemima i smatram da je prioritet da se uskladi strategija razvoja poljoprivrede s budžetom”, izjavila je zastupnica Hadžić.

Ni Klub HDZ-a BiH u Parlamentu Federacije BiH nije zadovoljan stanjem u poljoprivredi. Predsjednik tog kluba,  Jozo Bagarić izjavio je da HDZ smatra da je stanje u poljoprivredi loše i da je ovaj mandat sadržan u tri programa poticaja, da nije ponuđeno ništa novo uprkos očekivanjima entitetskih zastupnika, izjavio je Bajgorić izražavajući sumnju da će doći do bilo kakvog poboljšanja u vezi sa poljoprivredom FBiH, jer se u ovom mandatu ništa nije uspjelo popraviti.

Nepovjerenje prema resornom ministarstvu poljoprivrede izrazili su i zastupnici iz SDP-a i DF-a.

Haber podsjeća da je jučer ( 11. maja) zvanično objavljen raskol koalicije SDA – SBB u Unsko – sanskom kantonu. Iz SBB-a je saopćeno da su vladajućoj političkoj stranci dali vremena da riješe unutarstranačke probleme koji već mjesecima blokiraju rad kantona a trenutnoj vlasti poručuju da se počnu baviti problemima naših građana i budžetskih korisnika koji se svakodnevno gomilaju. Sudeći po novonastaloj političkoj krizi u USK,  sasvim je izvjesna veza pokretanja postupka smjene federalnog ministra Dedića i raspada koalicije SDA – SBB jer i SDA-ov ministar Dedić dolazi iz USK kao i SBB-ova zastupnica Azre Hadžić – Bećirspahić.

 


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh