BiH

Aprilsko zahlađenje građani Zenice i Doboja dočekali bez grijanja

U Sarajevu, Tuzli i Banjaluci do početka maja je produžena sezona grijanja.

Iako je zbog vremenskih prilika grijna sezona znatno produžena, stanovnici Zenice i Doboja uskraćeni su za centralno grijanje iz gradskih toplana pa su građani prinuđeni pronalaziti alternativne načine grijanja. Još u subotu je grijanje obustavljeno, a hladne radijatore iz preduzeća “Grijanje” objašnjavaju inertnim sistemom za čije pokretanje je potrebno 3-4 dana. Iz Javnog preduzeća “Grijanje” imaju očekivanja da će u narednim danima otopliti zbog čega ne pokreću sistem. Dok se ne nagode rukovodstvo preduzeća i vlasti koje ne interesuje zastarjeli sistem grijanja Zeničana, građani ovog bh. grada će, ni krivi ni dužni, platiti ceh.

Advertisements

Haber.ba” podsjeća da su tokom cijele grijne sezone Zeničani imali problema sa grijanjem zbog kvara na kotlovima Arcelor Mittala, a bilo je i problema sa snabdijevanjem električnom energijom zbog kvara na dalekovodu Kamenica.

I u Doboju je dosta slična situacija. 15. aprila je okončana grijna sezona tokom koje se Dobojlije griju na ugalj, a iz dobojskih toplana ističu da je potreban dan da bi se sistem uspostavio.

Za razliku od spomenutih gradova u Sarajevu, Tuzli i Banjaluci do početka maja je produžena sezona grijanja.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh