BiH

SNIJEG U SARAJEVU: Alarmantna situacija u naseljima Faletići, Jarčedoli i Nahorevo

Velike količine snijega koje su jutros zatekle građane Sarajeva, stvorile su probleme u odvijanju saobraćajne konunikacije.

Zimski uslovi vožnje - Businessinsider.com

Veliki broj lokalnih saobraćajnica zatvoren je zbog polomljenih stabala koji su se usljed sniježnih nanosa našli na saobraćajnicama. Iz kantonalnog preduzeća JKP “Rad” potvrđeno je da su operativne ekipe na terenu. Iako je zimska sezona završila zbog ranijih najava JKP “Rad” pripremio je vozila i dovoljne količine posipnog materijala.

Advertisements

Za sada je alarmantna situacija u naseljima Faletići, Jarčedoli i Nahorevo.

“Kada se steknu uslovi idemo prema ulicama trećeg i četvrtog prioriteta. Čisti se 24 odnosno, 48 sati poslije prestanka padavina”, saopšteno je iz sarajevskog komunalnog preduzeća “Rad” iz kojeg apeluju na građane da ne parkiraju na saobraćajnice i da ne bacaju snijeg na saobraćajnice.

Haber.ba” ističe da 150 radnika JKP Rad Sarajevo radi na ručnom čišćenju pješačkih prijelaza, mostova i trotoara kuda se kreću pješaci.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh