BiH

Frano Krišto: “Moja majka je bila na konkursu na kome je prošla Borjanina sestra”

Frano Krišto je u razgovoru za “N1” ispričao nekoliko novih detalja incidenta u Livnu.

Frano Krišto - N1

Kao prvo kazao bih da je kamenovanje kada nekoga namjerno gađaš i želiš ga povrijediti. Međutim, ja sam bacio dva kamena prema Borjani Krišto, a ne četiri kao što se navodi. Bio sam izrevoltiran situacijom u Livnu, odlaskom mladih, moja porodica je napustila Livno. Moj otac kao branitelj nije mogao naći posao u Livnu, moja majka je bila prijavljena na konkurs na kome je prošla njena sestra. Razloga je mnogo, ali ne bih želio izlaziti u javnost sa detaljima priče dok traje proces“, kazao je Krišto.

Advertisements

Krišto je nakon incidenta dobio zabranu prilaska Borjani Krišto na razdaljini od najmanje 150 metara.

“Dobio sam sudsku zabrana prilaska od 150 metara, a to bi značilo da kada je ona u svojoj kući, ja ne bih smio biti u svojoj kući. To je pomalo smiješno, ali ne znam da li ću se žaliti na odluku Suda. Moram se prvo konsultovati sa pravnicima“, kazao je za “N1“…

Ponovio je da je inače protiv nasilja, te da je bio u afektu.

Ja sam inače protiv nasilja i svi koji me poznaju mogu to potvrditi. Svi oni koji su čuli da sam ovo uradio, pitali su me: Otkud ti s kamenjem? Nisam za nasilje, to je bio socijalni afekt koji se nije mogao kontrolisati. Ja sam nju verbalno napao i kada je ona meni odgovorila, nisam mogao izdržati i bacio sam kamen u njenom pravcu da je upozorim da vidi da je nedodirljiva. Nije mi bio cilj da nekog povrijedim ne d’o Bog“, govori Frano Krišto.

“Zar nije logički ne zapitati se koga inače kamenuju? Kriminalce, bludnike i bludnice. Danas ih u BiH postavljamo na javne funkcije sa velikom plaćom i to mi je nepojmljivo“, kazao je Krišto na kraju za “N1”.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh