BiH

Trebinje: Radnici na deponiji pronašli madrac pun eura!

Radnici Gradske deponije “Obodina” i Azila za pse, koji se nalazi u sklopu deponije kod Trebinja, pronašli su vrećicu punu eura bačenih na smetljište u starom madracu na cvjetiće, te sve vratili vlasnicima.

Euri

Niko od njih ne zna koliko je tačno novca bilo u vrećici. Kada su ga pošteni nalazači vratili, vlasnici su htjeli počastiti trojicu radnika sa po 150 eura, međutim oni su odbili primiti. Vlasnici su kazali da je i to malo koliko su novca vratili nazad, pišu “Nezavisne“…

Advertisements

Inače, sve se događalo kao u filmskoj drami da ušteđevina u madracu završi na deponiji.

“Ne želim otkrivati identitet vlasnika jer bi možda ljudi mogli imati neugodnosti. Možda bi nekome palo na pamet da im opljačka novac koji, iskren da budem, mi nismo ni brojali, već smo ga samo pronašli u vrećici skrivenoj u bačenom madracu. S obzirom na to da sam ja znao gdje žive vlasnici koji su ga nehotice bacili, vratili smo im sve nazad”, ispričao je za Nezavisne Igor Savić, jedan od radnika trebinjskog azila.

Zaposleni na deponiji “Obodina” svjedoče da je vlasnica starog madraca dva dana dolazila na deponiju tražeći nešto, ali je njima bilo neugodno pitati šta traži, da bi se na kraju ona obratila upravi, a iz uprave su kontaktirali vozače koji su prije nekoliko dana dovezli otpad na ovu deponiju, pitajući ih gdje su bacili plavi madrac na cvjetiće.

Njen suprug je navodno zajedničku ušteđevinu prebacio u madrac, a da ona nije znala za to, i u vrijeme dok njega nije bilo kući u smeće je bacila stari madrac ne sluteći da je unutra novac.

“Kolege koje dovoze krupni otpad su dovezle taj bačeni madrac, ali ga, srećom, još nisu bili zapalili, te su ga pronašli i u njemu našli i vrećicu s novcem, a ja sam slučajno znao gdje oni stanuju i tako je novac vraćen vlasnicima”, kazao je Savić za “Nezavisne”.

Svi radnici su složni u jednom: novac se morao vratiti vlasnicima i svi su, zajedno s upravom, uložili sve napore da ga u moru bačenih stvari na deponiji i pronađu.

U Trebinju kruži priča da je u vrećici bilo oko 15.000 eura (30.000 maraka), ali to niko osim vlasnika ne zna.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh