BiH

Nije usvojena Deklaracija o zaštiti Dejtonskog sporazuma u NS bh. entiteta RS

Narodna skupština bh. entiteta Republike Srpske nije usvojila danas Deklaraciju o zaštiti Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i ubrzanog puta ka EU, kao strateškim ciljevima bh. entiteta RS, čiji je predlagač narodni poslanik Vukota Govedarica.

Narodna skupština bh. entiteta RS - 20minuta.net

Usvojen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima, kojim su preciznije definisani njihova proizvodnja, registracija i promet na veliko i malo, kao i upotreba i kontrola kvaliteta, piše Srna…

Narodna skupština usvojila je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama kojim se uređuju kategorizacija voda, vodnog dobra i vodnih objekata, procjena rizika i upravljanje rizicima od poplava, kao i transponovanje direktiva o poplavama.

Usvojena je i odluka o izmjenama i dopunama Poslovnika Narodne skupštine bh. entiteta Republike Srpske, kao i više amandamana koji su usaglašeni jutros na Kolegijumu.

Izmjenama Poslovnika definisano je da je za kvorum, neophodan za rad Narodne skuštine, potrebno da na sjednici prisustvuje trećina, odnosno 28 od ukupnog broja narodnih poslanika.

Narodna skupština usvojila je i Nacrt Kodeksa ponašanja narodnih poslanika u parlamentu bh. entiteta Republike Srpske.

Poslanici su izglasali i Program rada Narodne skupštine za ovu godinu kojim je predviđeno usvajanje 111 nacrta i prijedloga zakona, kao i 70 tematskih cjelina, te je prihvaćeno više amandmana Vlade bh. entiteta RS.

Narodna skupština primila je k znanju izvještaj o radu tužilaštava bh. entiteta Republike Srpske za prošlu godinu.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović zakazao je nastavak sjednice za utorak, 4. aprila, u 15 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh