ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Osmijeh je uvijek u modi: Orbit po treći put pokreće “Zubomobil”

Sa početkom aprila Orbit, već treći put, pokreće izvrsni projekt “Zubomobil”, namijenjen osnovnoškolcima u Bosni i Hercegovini.

Zubomobil

“Zubomobil” je stomatološka ordinacija u potpunosti opremljena kao i bilo koja druga slična ordinacija, no sa jednom velikom razlikom: ona je mobilna i u potpunosti prilagođena mališanima. Pored vrhunske stomatološke opreme, unutrašnjost “Zubomobila” je vesela i šarena s namjerom da kod mališana otkloni nelagodu koju najčešće imaju pri posjeti stomatologu.

“Zubomobil” će na svoje putovanje po osnovnim školama u cijeloj Bosni i Hercegovini krenuti u narednoj školskoj godini, a pokrećemo ga – svi mi. Naime, u prvom dijelu projekta, kao i ranijih godina, kupovinom Orbit žvakaćih guma se izdvajaju sredstva koja osiguravaju putovanje od nekoliko hiljada kilometara, u desetinama gradova i škola. Stomatolozi i pedodonti će mališanima u nižim razredima osnovnih škola pregledati zubiće, izdati zubarske kartone i, najvažnije, poklonima i diplomama nagraditi njihovu hrabrost.

U prethodne dvije godine, jako veliki broj stomatoloških kartona ‘Zubomobila’ je stigao u javne zdravstvene ustanove i privatne ordinacije“, kaže Darja Šušteršič, direktorica tržišta Mars za BiH, Sloveniju i Hrvatsku i pojašnjava:

Za nas i stručnjake u Stomatološkoj komori FBiH i Komori doktora stomatologije RS-a je ovo odličan pokazatelj da je ovaj projekt uspio u svojoj osnovnoj namjeri, da podigne svijest i djece i njihovih roditelja i staratelja o važnosti prevencije u očuvanju zdravlja“.

Projekat su, prije tri godine, inicirale i zajedno s Orbitom realizirale upravo stomatološke komore, sa ciljem prikupljanja bolje i preciznije baze podataka o stanju oralnog zdravlja djece, koja ranije nije postojala. I u ovoj, trećoj godini, komore podržavaju ovaj veseli karavan.

Kampanja pod sloganom “Pokrenimo ‘Zubomobil’ zajedno” počinje uskoro na teritoriju cijele zemlje i trajati će dva mjeseca. U periodu trajanja promocije 7% ukupne prodaje Orbit žvakaćih guma bit će izdvojeno za opremanje mobilne stomatološke ordinacije koja na put kreće u septembru 2017. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh