ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Upozorenje iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove: U BiH uvezen origano s metalom opasnim po zdravlje

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona pronašla je u poduzeću “Deltatrade” d.o.o. Zenica proizvod pod nazivom “nasjeckani origano (mažuran)”, u kojem je utvrđeno prisustvo komada metala.

Origano - Zdravljeipriroda.org

Inspekcijski nadzor, obavljen na temelju EU RASFF obavijesti dostavljene putem Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, utvrdio je kako je “Deltatrade” d.o.o. Zenica uvezao proizvod pod nazivom “Nasjeckani origano (mažuran)”, lot: 29/4315, a dobavljač P. Visser&Zoon BV (NL), Einsteinstraat 30 G, Purmerend 1446 VG, Holandija, u kome je utvrđeno prisustvo komada metala, saopšteno je iz Agencije za sigurnost hrane BiH.

Prema informaciji dostavljenoj Agenciji, uvoznik je obavijestio dva identifikovana kupca navedenog proizvoda da obave povrat kako bi on bio uništen pod nadzorom inspektora, piše “Fena”…

Podsjećamo, Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je 22. marta posredstvom EU RASFF-a obaviještena da je proizvod s gore navedenim brojem lota za koji je utvrđeno da sadrži komade metala, pored ostalih zemalja, isporučen i na tržište Bosne i Hercegovine, nakon čega su u saradnji s nadležnim inspekcijskim organima provedene mjere u cilju zaštite zdravlja i interesa potrošača.

Agencija za sigurnost hrane BiH predstavlja kontakt autoritet Bosne i Hercegovine, kao treće zemlje, za EU RASFF Evropske komisije i koordiniše bh. sistemom brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje.

Agencija putem RASFF-a dobija informacije ako se zna da je proizvod koji je predmet RASFF obavijesti izvezen u Bosnu i Hercegovinu, ili je porijeklom iz Bosne i Hercegovine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh