BiH

Afera “golišava masaža”: UIO BiH pojasnio kako će istražiti sporni događaj

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula naložio je danas Odsjeku za unutrašnju kontrolu da ispita sve okolnosti povodom spornog događaja “golišave masaže“.

No image - Haber.ba

Kako je danas saopšteno iz UIOBiH spomenuti odsjek će u naredna tri dana ispitati zaposlene i utvrditi “autentičnost fotografija”.

Povodom jučer objavljenih fotografija neprimjerenog sadržaja u mnogim medijima u Bosni i Hercegovini, danas je u zgradi Uprave za indirektno oporezivanje održan sastanak nakon kojeg je direktor Uprave dao nalog za postupanje Odsjeku za unutrašnju kontrolu. Ovaj će Odsjek iz djelokruga svog rada u naredna tri dana prikupiti sve relevantne činjenice vezano za sporni događaj, te pokušati utvrditi stvarnu autentičnost spornih fotografija. Između ostalog biće uzete izjave svih zaposlenih koji su bili uključeni u navedeni događaj, ili koji imaju bilo kakva saznanja vezano za isti”, istakao je portparol UIOBIH Ratko Kovačević, piše “Faktor“…

On je kazao da će po utvrđivanju stvarnog činjeničnog stanja, nadležni Odsjek za unutrašnju kontrolu predložiti direktoru UIO i eventualne naredne mjere koje će preduzeti u smislu utvrđivanja odgovornosti, a u skladu sa važećim propisima koje primjenjuje Uprava za indirektno oporezivanje BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh