ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Rusija danas potpisuje sporazum o isplaćivanju duga BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda te zamjenik ministra financija Rusije Sergej Storčak potpisat će u Moskvi sporazum o regulisanju obaveza bivšeg SSSR-a po obračunima u vezi s robnim prometom između bivšeg Sovjetskog saveza i bivše SFRJ.

Vjekoslav Bevanda - Nezavisne.com

Po sporazumu, cjelokupan dug od 125.157.834 dolara bit će vraćen u novcu, a Vijeće ministara i Predsjedništvo Bosne i Hercegovine prethodno su prihvatili usaglašeni prijedlog sporazuma.

Državni ministar finansija i trezora ovlašten je za potpisnika, rečeno je ranije iz Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine, javlja “Fena”…

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je prijedlog sporazuma između te institucije i Vlade Rusije o raspodjeli klirinškog duga (dug Rusije prema Bosni i Hercegovini) prema kojem bh. entitet Federacija Bosne i Hercegovine dobija 72 miliona, a bh. entitet Republika Srpska 36 miliona dolara.

Prema sporazumu, klirinški dug Rusije prema Bosni i Hercegovini iznosi 125.157.834,38 dolara. Od tog iznosa FBiH dobit će 58%, Republika Srpska 29%, institucije Bosne i Hercegovine 12.515.783,44 dolara (10%), a Brčko Distrikt 3.754.735,03 dolara (3%).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh