BiH

Ima li razloga za paniku: Šta se danas dešavalo u lukavačkoj koksari?

Povodom današnjih događaja u krugu “Global Ispat Koksne Industrije” d.o.o. iz ove kompanije tvrde da se u Koksari nije dogodila ekološka katastrofa, niti se radilo o ozbiljnijem incidentu, te da nema potrebe za širenjem panike.

Koksara Lukavac - Fena

Naime, došlo je do poremećaja u tehnološkom procesu rada na koksnoj bateriji V koji je brzom reakcijom saniran, javlja “Fena”…

“Također, želimo potvrditi da jeste došlo do određene emisije ispuštenog gasa. Međutim, kako je potvrdio i Jasmin Imširović, menadžer za okoliš Global Ispat Koksne Industrije Lukavac, nije se radilo o većoj nesreći”, ističe se u saopštenju.

“Procjena tehničkog osoblja u trenutku ovih dešavanja je bila da nije došlo do nesreće većih razmjera stoga nismo o tome obavještavali Opštinski štab Civilne zaštite. O njemu je odmah telefonskim putem obaviješten načelnik Općine Lukavac Edin Delić i Federalna inspektorica za zaštitu okoliša Maida Bešlagić”, kazao je Imširović.

Naglašeno je da tokom ispada nije bilo povrijeđenih osoba, te da je proces stavljen pod kontrolu u kratkom roku, a proizvodnja se i dalje odvija normalno.

“U GIKIL-u imamo standardnu operativnu proceduru ponašanja u ovakvim i sličnim situacijama na koje smo spremni pravovremeno odreagovati u svakom momentu, zbog čega se naši uposlenici kao i građani mogu osjećati sigurno”, poručio je Imširović.

“Global Ispat Koksna Industrija” d.o.o. Lukavac zahvaljuje svojim radnicima, građanima kao i načelniku Opštine Lukavac Edinu Deliću, na podršci, te ukazanom povjerenju i razumijevanju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh