BiH

Jedna od najvećih izdavačkih kuća u svijetu započinje saradnju sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu (EFSA) i svjetska izdavačka kuća John Wiley & Sons će potpisati Memorandum o razumijevanju i time formalizovati zajedničke aktivnosti s ciljem razvoja vlastitih resursa, infrastrukture, e- learning platformi, “CrossKonwledge” programa i sličnih projekata.

Ekonomski fakultet/Sarajevo/EFSA - Faktor.ba

Saradnja ove dvije institucije ujedno predstavlja i prve zvanične aktivnosti izdavačke kuće Wiley u Bosni i Hercegovini i ovom dijelu Evrope. Zajedničkim ciljem “Work for Development” obje strane ovog partnerstva će kroz konkretne projekte učestovati u realizaciji programa iz oblasti globalne edukacije, profesionalnog razvoja, te razvoja nauke i tehnologije.

Advertisements

Izdavačka kuća Wiley je tokom 210 godina postojanja ostvarila saradnju sa brojim poznatim autorima, kao što su Edgar Allan Poe, Victor Hugo, Charles Dickens, Hans Christian Andersen Washington Irving, i dr. Online biblioteka ove kuće raspolaže sa 4 miliona članaka. Prema Forbes-ovoj listi Wiley pripada grupi od 400 najboljih velikih kompanija u svijetu, a Fortune Magazine je smjestila Wiley među 100 najboljih poslodavaca.

Više informacija o navedenoj saradnji i zvanično potpisivanje Memoranduma će biti upriličeno 22.03.2017. godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, čemu će prisustvovati direktori kuće Wiley – Jonathan Wynne (Velika Britanija) i Matthew Santaspirt (Dubai).

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh