BiH

Potpisan ugovor sa “Milbauerom” o nabavci pasoških knjižica

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) i kompanija “Milbauer” iz Banjaluke potpisale su danas ugovor o nabavci pasoških knjižica, čime je obezbijeđen kontinuitet izdavanja pasoša, s obzirom na to da trenutni trogodišnji okvirni sporazum ističe sutra.

Pasoš - Nkp.ba

Predmet ugovora je izrada i isporuka maksimalno 550.000 pasoških knjižica, čija je vrijednost 10.997.415 KM, ali će dobavljaču biti plaćena samo izrađena količina pasoša, što zavisi od broja podnesenih zahtjeva kod nadležnih organa, piše “Srna”…

Advertisements

Ugovor traje 12 mjeseci, saopšteno je iz IDDEEA-e.

Ovim je riješena višemjesečna neizvjesnost u vezi sa nabavkom pasoških knjižica, čije bi neizdavanje ugrozilo osnovno pravo građana na slobodu kretanja, bilo bi narušeno povjerenje u dokumente BiH i, eventualno, u pitanje dovedeno održavanje bezviznog režima, a materijalna šteta, koju bi pretrpjeli građani i budžet Bih, bila bi ogromna.

Iz IDDEEA-e podsjećaju da su u pregovaračkom postupku, koji je počeo 20. februara pozivom za dostavljanje zahtjeva za učešće u nabavci pasoških knjižica, učestvovale kompanije “Gemalto” iz Francuske, UAB “Garsu pasaulis” iz Litvanije i “Milbauer” iz Banjaluke.

U saopštenju objašnjavaju da je, nakon što je francuska kompanija odustala od žalbe koju je uložila, izvršena ocjena blagovremeno dostavljenih zahtjeva za učešće i utvrđeno da druge dvije kompanije ispunjavaju uslove za nastavak postupka.

Litvanska firma je odustala od učešća, jer nije mogla da ispuni tehničko-tehnološke uslove, pa su pregovori provedeni sa kompanijom “Milbauer” koja je i izabrana kao najpovoljniji ponuđač.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh