ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Ervin Sejdić, naučnik koga je i Obama nagradio: “Nemojte se bojati izazova jer nemate šta izgubiti”

Prof. dr. Ervin Sejdić, jedan je od Bosanaca i Hercegovaca koji je uspio ostvariti svoj lični “američki san”. Postao je jedan od respektabilnih naučnika u Sjedinjenim američkim državama (SAD).

Ovaj mladi naučnik profesor je na Pittsburgh univerzitetu u SAD-u i direktor IRFID centra. Kaže da mu je put, baš kao i mnogim našim sugrađanima, bio izuzetno trnovit ali da se trud isplatio zahvaljujući obrazovanju i konstantnom interesu za istraživački rad. Njegov trud i zalaganje prepoznao je i bivši predsjednik SAD-a, Barack Obama koji je nagradio ovog stručnjaka za biomedicinski inžinjering.

“Nemojte se bojati izazova jer nemate šta izgubiti”, poručio je Sejdić mladim Bosancima i Hercegovcima podcrtavajući da posjedovanje diplome nije jedini garant uspjeha.

Sejdić sa ponosom ističe i svoju životnu priču iz koje izdvaja detalj da je do konkretnog angažmana poslao čak  500 aplikacija na kojima je odbijen za posao, ali da nije posustao ni u jednom trenutku jer je vjerovao u svoje ciljeve sa pretenzijom da uvijek nudi bolje od svoje konkurencije, piše “Haber.ba“…

Ovaj mladi istraživač tvrdi da je jasno vidljiv napredak BiH u posljednjih 10-ak godina i to u pogledu obrazovanja mladih koji su postali dobri govornici engleskog jezika, ali i dobri istraživači u kojima se krije veliki potencijal. Sa ciljem ličnog usavršavanja Sejdić mladima preporučuje i dodatno školovanje u inostranstvu što će doprinijeti i razvoju BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh