ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Žrtve genocida: “Odbacujemo sve kritike koje su nam upućene”

Udruženja koja okupljaju žrtve genocida u BiH su odbacili sve kritike koje su upućene njima, ali i onima koji su podržali pripremu i podnošenje Zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde 26. februara.

Srebrenica - Nezavisne.com

U saopštenju ističu da je pismo Registrara suda iz 2016. godine sa aspekta pravde i pravičnosti za žrtve genocida neprihvatljivo te da nije postojao razlog da se odustane od podnošenja tog Zahtjeva.

Naglasili su da stav Registrara suda, da se za pokretanje revizije treba dobiti nova saglasnost agenata BiH, nije osnovan u Statutu i Pravilima Međunarodnog suda pravde te da je zbog toga advokatski tim zajedno sa žrtvama genocida donio odluku da se ipak zahtjev za reviziju podnese.

“Naš advokatski tim je upozorio na mogućnost donošenja negativne odluke, ali mi to ne možemo i nećemo nikada prihvatiti. Naša konačna odluka je bila da se ide sa zahtjevom i to je naše pravo. Ako neko misli drugačije, to je njihov problem”, istaknuto je u saopštenju.

Naglašavaju da se ni beogradski režim nije usudio biti toliko drzak, kao neki Bošnjaci, osporavajući žrtvama genocida pravo da podnesu Zahtjev. Ističu da u Beogradu i Hagu postoji hiljade dokumenata koji potvrđuju genocid u BiH.

Žrtve genocida će vrlo brzo podnijeti tužbu protiv planera, organizatora i izvršioca genocida, jer Međunarodni sud pravde je propustio to da učini, saopšteno je iz Pokreta Majki enklave Srebrenice i Žepe, prenosi “Fena”…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh