BiH

Alma i Mirela najbolji promotori BiH u Ujedinjenim arapskim emiratima

Ostati Bosanac i van granica svoje zemlje i konstantno raditi na njenoj promociji najbolji je pokazatelj rodoljublja. Ove osobine krase Mirelu Ademović i Almu Mahmutović zahvaljujući kojima je Bosnu i Hercegovinu u turističkom smislu posjetilo na stotine turista iz Ujedinjenih arapskih emirata.

Neki od njih su i ostali u BiH pokrećući vlastiti biznis, a nerijetko i trajno se nastanjujući kupovinom kuća upravo u krajevima Bosne i Hercegovine.

Snažnom promocijom, kvalitetnim upravljanjem, kreiranjem strateških i akcionih planova sa jasno utvrdjenim ciljevima, Mirela i Alma našu zemlju predstavljaju kao prepoznatljivu svjetsku turističku destinaciju. Bilo da se radi o urbanim gradskim sredinama (Sarajevu i Mostaru) ili pak ruralnim područjima smještenim u podnožju bh. planina, Mirela i Alma Arapima nude i posjetu mnogobrojnim prirodnim bogatstvima, a nerijetko je u ponudi i sportski turizam.

“Bosna i Hercegovina sem turizma ima jos mnogo togo ponuditi i vrlo je značajno raditi na zaštiti resursa i promovisanja vrijednosti, tradicije i kulture kojima obiluje zemlja u kojoj nigdje drugo nećete naci istinski mir, tj. rahatluk”, za “Haber.ba” su izjavile Mirela i Alma podsjećajući da se Bosna i Hercegovina godinama u svjetskim metropolama pa i u UAE spominjala u kontekstu rata.

“Došlo je vrijeme da se ta slika sada izmijeni”, ponosno naglašavaju Mirela i Alma.

Ove uspješne Bosanke posljednjih godina veoma često učestvuju i na raznim svjetskim sajmovima koji se odvijaju u Ujedinjenim arapskim emiratima radeći kao izvrsne marketing menadžerice Island Falcon Group.

“Ovakvi sajmovi su prilika da se Arapi, u direktnom razgovoru, upoznaju sa ljudima koji su odrasli na prostoru zemlje koju promovišu  i kao takvi predstavljaju najmoćniji marketinški instrument putem kojeg se mogu promovisati ljepote BiH”, ističe Alma Mahmutović za “Haber.ba“…

Istaknuti bogatu historiju, prirodne ljepote, banjski i eko turizam, lov i ribolov, prelijepe olimpijske planine, način življenja u gradovima i selima, bogatu kulturnu i historijsku baštinu,  sve su to obaveze koje lijepe Bosanke Alma i Mirela stavile na svoja pleća, a sa ciljem da zemlju rođenja i odrastanja predstave u najboljem mogućem svijetlu i na taj način pomognu njen privredni, ekonomski i nadasve turistički rast.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh