ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Profesor s harvardskog univerziteta u Sarajevu: “Teško je predvidjeti odnos Trumpa prema Balkanu”

“Prerano je govoriti kakav će biti odnos novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, odnosno njegovog interesa za regiju Balkana”, rekao je u Sarajevu profesor s harvardskog univerziteta, naučnik i stručnjak za političke kampanje Steve Jarding, gostujući na tribini “Vodstvo Donalda Trumpa: mogućnosti ili opasnosti?”, koju je organizovao Katolički bogoslovski fakultet u saradnji sa više drugih fakulteta.

Steve Jarding - Fena

Jarding napominje da je u sto dana vladavine Donalda Trumpa teško na osnovu njegovih dosadašnjih poteza prejudicirati da će njegova vladavina, uopšteno, biti loša jer je on još enigma i mogu se desiti i dobre mogućnosti i opasnosti, prenosi “Fena”…

Odgovor će dati vrijeme jer, napominje Jarding, Trump je još u fazi formiranja kabineta.

Učesnicima večerašnje tribine, mahom mladim ljudima, studentima više fakulteta, on je poručio da su važan društveni faktor jer stiču multidisciplinarna znanja koja treba staviti u funkciju društvenog boljitka.

Danas su informacije i znanje dostupniji nego ikad u historiji, no kako je moguće da tolika dostupnost znanja ne pospješuje rješavanje brojnih naših problema, pita se profesor Jarding kad mladim obrazovanim ljudima poručuje da su oni i niko drugi budućnost našeg svijeta.

Osim studenata više fakulteta, gosti na tribini bili su njihovi predavači i predstavnici diplomatskog kora.

Podršku u organizaciji gostovanja profesora Stevea Jardinga pružili su Fakultet političkih nauka, Ekonomski i Pravni fakultet u Sarajevu.

Profesor Jarding predaje o teoriji vodstva, komunikacijama i vođenju političkih kampanja više od 25 godina. Kao savjetnik je učestvovao u raznim kampanjama u više od 25 zemalja na pet kontinenata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh