ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Potvrđena optužnica protiv Amira Zukića i drugih: Pročitajte detalje…

Općinski sud Sarajevo (OSS) potvrdio je optužnicu protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića, potvrdila je za “Fenu” glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić….

Amir Zukić - Depo.ba

Optužnica Amira Zukića, Safeta Bibića, Nedžada Traku, Senada Traku i Ramiza Karavdića tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem te krivično djelo protivzakonito posredovanje.

Zukić se tereti i za krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja.

Istovremeno, Esed Džananović se tereti za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti, a Asim Sarajlić i Mirsad Kukić za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, dok je Seid Fazlagić optužen za krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Kako se u optužnici navodi, Amir Zukić i Safet Bibić terete se da su u toku 2016. godine organizovali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić.

Prema tužbenim navodima, oni su kao članovi grupe pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredu BiH, nakon čega je Amir Zukić koristeći svoj uticaj preko Eseda Džananovića realizovao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće.

Usto, Asim Sarajlić i Mirsad Kukić terete se da su koristeći svoj položaj posredovali prilikom zapošljavanja, čime su, kako se navodi, počinili krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh