ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Od mosta do mosta: Mladi očistili nekoliko mostarskih naselja

U organizaciji “Info servisa” za mlade Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar u saradnji sa Unijom studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u gradu na Neretvi je danas po prvi put organizovana akcija čišćenja pod nazivom “Od mosta do mosta”, javlja Anadolu Agency (AA).

No image - Haber.ba

Čišćenje naselja Donja Mahala, Tekija, Luka i Šehovina jutros su započeli aktivisti, kojima je uz čišćenje cilj motivisati i građane ovih naselja da učestvuju u ekološkoj akciji.

Jedan od voditelja ekološke sekcije i član “Info servisa” Mirza Bašić ističe da su uz aktiviste poziv na akciju čišćenja dobila udruženja, škole i džemati koji djeluju na području ovih naselja, s ciljem da se probudi svijest građana o značaju ekologije i čistoće svoga okruženja.

“Ovo je prva akcija čišćenja ‘Od mosta do mosta’. Odvijat će se do kraja školske godine, a naredna je planirana za područje od Lučkog mosta do Bunura. Cilj je probuditi svijest građana i da se krivice prestanu svaljivati na ostale, nego da svi zasučemo rukave i krenemo u akciju”, ističe Bašić.

Mostar je, kako naglašava, kroz historiju bio jedan od najčišćih gradova i da bi mu se vratio taj epitet trebaju svi dati svoj dio, a ne samo komunalna poduzeća. Na tom putu, kako ističe, jedan od najvažnijih segmenata svakako jeste podići svijest mladih ljudi.

“Podjelili smo akciju čišćenja na više lokaliteta kako bi se posvetila svakom naselju veća pažnja i upravo potenciramo da se iz naselja koja čistimo motivišu i građani”, pojasnio je Bašić za Anadolu Agency (AA).

Predsjednik “Info servisa” za mlade MIZ-a Mostar Džani Pajić je zadovoljan što su se akciji čišćenja pridružili srednjoškolci i studenti.

“Budućim generacijama grad pun smeća neće uopšte koristiti. Budimo svjesni da ne čistimo samo sebi, nego svima oko nas i onima koji dolaze nakon nas. Ja se nadam da će mlađe generacije unaprijediti sve uslove života kako u gradu Mostaru tako i u našoj domovini Bosni i Hercegovini”, kazao je Pajić za Anadolu Agency (AA).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh