ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Penzioneri iz općine Novi Grad uz januarsku penziju dobiće dodatnih 50 KM

Sarajevska općina Novi Grad će i ove godine obradovati novogradske penzionere sa najnižom penzijom sa dodatnih 50 KM. Novac će im biti isplaćen uz januarsku penziju, a ovu vrstu pomoći dobit će 11.726 penzionera čija mjesečna penziona primanja nisu veća od 330 KM.

Penzioneri - Facebook

Za tu namjenu rebalansom budžeta za 2016. osigurano je 586.300 KM, koje će biti uplaćene na račun Federalnog zavoda PIO/MIO. Sporazum o isplati potpisali su načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić, direktor Federalnog zavoda PIO/MIO, Zijad Krnjić i predsjednik Izvršnog odbora Udruženja penzionera Općine Novi Grad, Ibrahim Hota.

“Do te ideje došlo se kroz kontakte sa predstavnicima Udruženja penzionera općine Novi Grad. Prema našim procjenama, Novi Grad je općina sa najvećim brojem penzionera u FBiH, sa oko 26.000 penzionera, od čega je 15.000 članova Udruženja penzionera”, izjavio je načelnik Efendić, piše “Oslobođenje“…

Ibrahim Hota zahvalio je rukovodstvu Općine, sa načelnikom Efendićem na čelu na iskazanoj brizi o penzionerima.

“Iako se radi o iznosu od po 50 KM, ta sredstva dobro će doći ovoj kategoriji društva. Uz ovo, Općina je izdvojila i 20.000 KM koje će biti utrošene za pomoć u liječenju teško oboljelih penzionera sa penzijom većom od 330 KM”, kazao je Hota.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh