ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

BH Telecom donirao milion KM zdravstvenim ustanovama i javnim kuhinjama u BiH

Kompanija BH Telecom zdravstvenim ustanovama i javnim kuhinjama na području Bosne i Hercegovine donirala je ukupno milion KM za finansiranje programa i aktivnosti nabavke medicinskih uređaja i opreme, odnosno nabavke namirnica i kuhinjske opreme za javne kuhinje.

Bh telecom - Avaz.ba

Kompanija je potpisala ugovore sa 32 institucije koje su ispunile uslove iz javnog poziva i time okončala proces dodjele donacija za 2016. godinu.

“Ovo je prvi tematski javni konkurs za donacije BH Telecoma. Pravo učešća na konkursu imala su pravna lica registrovana na području Bosne i Hercegovine koja registrovanu djelatnost obavljaju na nivou kliničkih centara ili kantonalnih bolnica te pravna lica registrovana na području FBiH koja djelatnost organizovanja i rada javnih kuhinja obavljaju na području jednog ili više kantona”, istakao je Fuad Čibukčić, predsjednik Nadzornog odbora BH Telecoma.

Čibukčić je istakao kako je konkurs bio otvoren do 25. oktobra prošle godine, a nakon kvalifikacija i ocjena prispjelih prijava odabrana su 32 dobitnika donacije.

”Izuzetno od javnog konkursa, a prema odluci Nadzornog odbora BH Telecoma, poseban ovogodišnji dobitnik donacije je Zemaljski muzej BiH. Shvatajući značaj ove institucije koja prolazi kroz najteže trenutke od svog osnivanja, BH Telecom je Zemaljskom muzeju ove godine donirao 50.000 KM“.

Ukupno 13 zdravstvenih ustanova i 19 humanitarnih organizacija za aktivnosti javnih kuhinja dobilo je donaciju BH Telecoma.

BH Telecom je u posljednjih deset godina donirao oko 14 miliona KM različitim neprofitnim organizacijama u svrhu realizacije brojnih projekata iz oblasti kulture, sporta, socijalne pomoći i humanitarnih aktivnosti, saopšteno je iz BH Telecoma.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh