ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Predsjedništvo BiH: “Neispravna municija Oružanih snaga BiH će biti uništena”

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici donijelo je Odluku o uništavanju municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjedništvo BiH - Nezavisne.com

Zaduženo je Ministarstvo odbrane BiH da u okviru propisanih procedura, implementacijom međunarodnih sporazuma, ugovora i odluka prihvaćenih od nadležnih institucija BiH, uništi sve količine neispravne municije, koja je kao takva identifikovana nakon izvršenih kontrolno-tehničkih pregleda na lokacijama: “Gabela” Čapljina, “Krupa” Hadžići, “Car Dušan” Rudo, “Kozlovac” Tuzla, “Krčmarice” Banja Luka i “Daljani” Donji Vakuf.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je primilo k znanju informaciju o učestvovanju ministrice i delegacije Ministarstva odbrane BiH na ministarskom sastanku Američko-jadranske povelje.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Države Katar u području zdravstva, proizvodnje lijekova i zapošljavanja zdravstvenih radnika, Sporazum između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije o razmjeni i međusobnoj zaštiti tajnih podataka.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Slovenije o policijskoj saradnji.

Predsjedništvo BiH je dalo odobrenje za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju vezano za tajnost i sigurnost podataka između Bosne i Hercegovine i Ureda Evropske policije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh