ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Na Vrelu Bosne i Bijambarama više od 250.000 posjetilaca u 2016. godini

Tokom 2016. na području Vrela Bosne i Bijambara boravilo je više od 250.000 posjetilaca s plaćenim ulaznicama. Na Vrelu Bosne 190.191, a na Bijambarama 63.981 posjetilac, kazao je “Feni” Mustafa Zvizdić, stručni saradnik za promociju i marketing Javne ustanove Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo…

Vrelo Bosne - Zppks.ba

Naglasio je da je “najveća posjeta na oba područja bila u julu i augustu, a najmanja u januaru i februaru”.

Zvizdić je napomenuo da “stanovništo ilidžanske općine na Vrelo Bosne ulazi besplatno, a djeca do šest godina na oba područja”.

“Srednju bijambarsku pećinu tokom 2016. posjetilo je 22.866 turista. Najveća posjeta zabilježena je u augustu – 6.478 posjetilaca. Usluge turističkog voza koristilo je 51.730 posjetilaca. Najviše također u augustu – 14.785 posjetilaca”, kazao je Zvizdić.

Nagalasio je da “interesovanje i broj stranih te domaćih posjetilaca zaštićenih područja raste svake godine”.

“Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja intenzivno radi na unapređenju turističke ponude i zaštite ovih bosanskohercegovačkih dragulja”, poručio je Zvizdić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh