ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Esed Radeljaš ostaje iza rešetaka: Damir Hadžić i Jasmina Horo pušteni na slobodu

Kantonalni sud u Sarajevu donio je odluku kojom su optuženi Damir Hadžić i Jasmina Horo pušteni na slobodu, dok je optuženom Esedu Radeljašu pritvor produžen za još dva mjeseca.

Damir Hadžić - Screenshot

Ovu informaciju za “Faktor” potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva…

“Tužilaštvo će na ovu odluku uložiti žalbu, budući da Kantonalni sud nije postupio po upustvima Vrhovnog suda FBiH, odnosno nije obrazložio prigovor odbrane kojim se rukovodio”, kazala je Bavčić.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu početkom decembra podiglo je optužnicu protiv Hadžića, te Eseda Radeljaša, Jasmine Horo, Nedžada Kapetanovića i Jusufa Čauševića.

Hadžić, Čaušević i Kapetanović terete se za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, Radeljaš je optužen za ovjeravanje neistinitog sadržaja, podstrekavanje na zloupotrebu položaja, pranje novca i davanje dara ili drugih oblika koristi, dok se Horo tereti zlupotrebu položaja i pranje novca.

Dakle, optužnicom Tužilaštva KS terete se da su zloupotrebom službenog položaja poduzeli međusobno povezane radnje tako što su nezakonito proveli postupak dodjele zemljišta Esedu Radeljašu. Potom, nezakonito proveli postupak za utvrđivanje visine naknade za oduzimanje zemljišta koje je Radeljašu ranije dodijeljeno.

Hadžić se tereti da je iz budžeta Općine Novi Grad nezakonito omugućio isplatu više od milion maraka Esedu Radeljašu za zemljište, koje je 2006. godine Radeljaš platio Općini u iznosu od 51.340,00 KM. Ovim krivičnim djelima budžet Općine Novi Grad oštećen je za iznos od skoro milion maraka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh