ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Kanton Sarajevo: Od narednog polugodišta primjena elektronskog dnevnika u deset osnovnih škola

Implementacija pilot projekta “Elektronski dnevnik“ u deset osnovnih škola Kantona Sarajevo bila je povod sastanka predstavnika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS sa direktorima tih škola i uposlenicima koji su imenovani za školske sistem-administratore odgovorne u projektu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ilustracija - Dvoboj.hr

Kako je dogovoreno, naredne sedmice počet će edukacija školskih administratora, u saradnji sa implementatorom projekta QSS d.o.o. – Društvo za softversku tehnologiju Sarajevo.

Primjena elektronskih dnevnika u školama će početi od narednog polugodišta.

“Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo pokrenulo je niz aktivnosti u cilju unapređenja odgojno-obrazovnog rada u školama. Jedna od njih je i provođenje pilot programa za vođenje odjeljenske knjige u elektronskom obliku čiji je cilj osiguranje bolje transparentnosti i komunikacije na relaciji učenik-nastavnik-roditelji”, kazao je resorni ministar Elvir Kazazović.

Istakao je da će uz funkcionalnosti postojeće odjeljenske knjige, softverska aplikacija “Elektronski dnevnik” imati i dodatne funkcionalnosti koje omogućava upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh