BiH

Meteorološki uslovi u FBiH ne dozvoljavaju konstantan rast zagađujućih materija

Tokom nedjelje su u Federaciji Bosne i Hercegovine zabilježena prekoračenja propisanih srednjih dnevnih koncentracija lebdećih čestica na svim mjernim mjestima, osim u Goraždu i Ivan Sedlu, a slična situacija očekuje se i danas, javlja Anadolu Agency (AA).

No image - Haber.ba

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, najviše koncentracije prašine zabilježene su na stanicama u tuzlanskom kantonu, Zenici i Ilidži. Srednje dnevne koncentracije sumpordioksida su bile iznad propisane granične vrijednosti u Zenici i Tuzli.

Nisu zabilježena druga prekoračenja propisanih vrijednosti osim za navedene polutante.

I danas se očekuje slična slika, meteorološki uslovi ne dozvoljavaju konstantan rast zagađujućih materija, moguća su osciliranja u vrijednostima ali su prekoračenja graničnih vrijednosti za iste polutante kao i jučer izvjesna, navode iz FHMZ.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh