BiH

Milorad Dodik: “Uvjeren sam, BiH će ostati stabilna i mirna”

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je danas da je uvjeren da će BiH sa svim svojim problemima ostati stabilna i mirna.

Milorad Dodik - TheSrpskaTimes.com

Istaknuo je da bh. entitet RS ne dovodi u pitanje dejtonski okvir BiH, već “nasilje visokih predstavnika kojima je mijenjan taj sporazum”.

U svom obraćanju prisutnima na prijemu u Kasarni “Kozara”, povodom pravoslavnog Božića, poželio je srpskim pripadnicima Oružanih snaga (OS) BiH sretan i “Dan (bh. entiteta) RS“, koji je osporio Ustavni sud BiH. Kazao je da se u OSBiH, “koje su stvarane da manifestuju jednu vrstu zajedništva, baštini i tradicija bivše Vojske RS, te da nema kompromisa kada je u pitanju stvaranje i postojanje (bh. entiteta) RS”, javlja “Fena”…

“(Bh. entitet) RS nije inat, već želja i volja srpskog naroda”, kazao je Dodik uvjeren da će BiH sa svim svojim problemima ostati stabilna i mirna.

On je u kasarni “Kozara”, gdje je organizovan prijem povodom pravoslavnog Božića, izrazio uvjerenje da će na ovim prostorima biti očuvan mir, te istakao da svima u BiH treba razgovor.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao da se nada da Oružane snage BiH u narednom periodu neće imati potrebu za intervencijama, pa ni zbog elementarnih nepogoda. Ivanić se obratio oficirima koji obilježavaju Božić, ističući da je to praznik mira.

“Nadam se da ćete imati manje posla, da neće biti sukoba, elementarnih poplava i da ćemo svi živjeti normalno”, rekao je Ivanić.

Zamjenik ministra za odbranu BiH Boris Jerinić istakao je da svi treba da živimo u miru i slozi: “Crkva propovijeda mir i jednakost među ljudima. Čovjek se ostvaruje u zajednici i samo kroz nju ima punoću življenja.”

Prijemu su prisustvovali zvaničnici bh. entiteta RS predvođeni predsjednikom bh. entiteta RS Miloradom Dodikom, predstavnici Oružanih snaga BiH koje je predvodio načelnik Zajedničkog štaba OSBiH Ante Jeleč.

Komanda Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH s komandama i jedinicama u kasarni “Kozara” u Banjoj Luci organizovala je prijem povodom tog pravoslavnog praznika, čiji domaćin je zamjenik ministra za odbranu BiH Boris Jerinić. Počasna jedinica Oružanih snaga BiH prethodno je u kasarni “Kozara” u Banjoj Luci predala raport predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, koji prisustvuje prijemu povodom pravoslavnog Božića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh