BiH

Disciplinski postupak u slučaju Dženan Memić: Komesar Vahid Ćosić je kriv

Gotovo dva mjeseca nakon smjene policijskog komesara Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, Vlada ovog kantona donijela je rješenje kojim je komesar Ćosić proglašen krivim u disciplinskom postupku koji se vodi protiv njega.

Vahid Ćosić -N1

“Drugostepena disciplinska komisija imenovana od Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo je 11. januara 2017. godine donijela Rješenje kojim se odbijaju podnesene žalbe kao neosnovane i potvrđuje prvostepena odluka Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara MUP-a KS-a, kojom je Nezavisni odbor sad bivšeg komesara MUP-a KS-a Vahida Ćosića, nakon provedenog disciplinskog postupka proglasio krivim”, navodi se u saopštenju Vlade Kantona Sarajevo…

U saopštenju također stoji i da je rješenje drugostepene komisije pravosnažno, te da se žalbe branioca policijskog komesara Ćosića odbijaju.

Podsjećamo, komesar Ćosić je u disciplinskom postupku osumnjičen za davanje netačnih podataka i prikrivanja činjenica o načinu izvršenja službenih zadataka u slučaju pogibije Dženana Memića.

Posebno je zaoštren ovaj disciplinski postupak nakon stravične saobraćajne nesreće u Sarajevu, tokom koje su poginule dvije studentice Edita Malkoč i Selma Agić, a za čije ubistvo je osumnjičen Sanjin Sefić. Nakon tog slučaja pokrenule su se velike rasprave u vezi s nezadovoljavajućom sigurnosnom situacijom u glavnom gradu BiH, a u strukturama je sve kulminisalo kada je komesar Ćosić smijenjen s dužnosti 18. novembra prošle godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh