BiH

Zarade od lažiranja saobraćajnih nesreća i do 30.000 KM

“Zarade od lažiranja saobraćajnih nesreća iznose i do 30.000 KM”, podaci su osiguravajućih kuća u BiH, koje se zbog sve teže ekonomske situacije u zemlji susreću sa prevarama u oblasti osiguranja.

saobraćajna nesreća - Fokus

Najčešće se lažiraju saobraćajne nesreće, naručuju krađe vozila, a neki su išli tako daleko pa su izmišljali i preuveličavali tjelesne povrede da “izvuku” novac, piše “Avaz“…

Agencija za osiguranje BiH navodi da su za devet mjeseci 2016. godine osiguravajuće kuće građanima isplatile 177 miliona KM odštete, od čega za štete na vozilima, gdje se bilježe najveće prevare, čak 79.689.338 KM.

U praksi se dešavalo da oštećeni pokušavaju da naplate štetu i kod više osiguravajućih društava, navodi isti izvor.

Znatan je broj otkrivenih pokušaja osiguravajućih prevara, a uglavnom je riječ o ograničenom krugu osoba koje su u dobroj komunikaciji sa policijom, zdravstvenim radinicima, advokatima, pa čak i sa ljudima koji rade u sudskoj vlasti, tvrde iz osiguravajućih kuća.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh